15:00

Orust FC Lag 2

Referat: Herrestads AIF Lag 2 - Orust FC Lag 2

Vi var helt klart ute efter revansch efter bortaförlusten i våras. Men vi fick verkligen ta den hårda vägen dit.
Dels fick vi flytta matchen från fredagen till söndagen (eftersom det låg en klass 2-varning över Bohuslän). Dessutom startar vi matchen genom att vara helt stillastående. Ingenting fungerar i stort sett de första tio minuterna.
Vi jobbar inte som ett lag och allt det positiva som vi genomfört under hösten är som bortblåst. Vi bestämmer oss snabbt för att göra ändringar i laget och går över till en mer 4-1-4-1 formation, för att vinna mer bollar på mittfältet.
Helt rättvist gör Orust också första målet i matchen. Vi har stora problem med deras snabba yttrar och att det står 0-1 efter 45 minuter är inte helt oväntat. Vi frågar oss i halvlek om vi verkligen är nöjda med detta?
Självklart inte, och vi går därför med bestämda steg ut på Undavallen. Vi har gott om tid att förvalta något. Fem minuter in i andra halvlek får vi en hörna som tillslut hamnat i den bakre delen. Där står Emma Egelström, som för övrigt gör sin andra damlagsmatch, och trycker in den med utsidan. Första målet för Emma E - i sin andra seniormatch.
Lika jobbigt som det var att se första halvlek, lika glädjefyllt var det att se den andra. Det var som att det var två helt olika matcher som utspelade sig denna söndagseftermiddag.
Med drygt tio minuter kvar av matchen får Vicky bollen. Hon dribblar förbi försvararna och hittar en helt ren Alva IB som följt med upp i anfall. Hon gör inget misstag och lägger in den snyggt i mål.
Matchen slutar 2-1 och jag tycker verkligen att samtliga tjejer i laget ska ha beröm. Trots att vi har en sådan tung första halvlek kan vi vända på matcher, om vi verkligen tror på oss själva. En härlig laginsats och nu ser vi fram emot årets sista division 3-match mot Valbo. Jag hoppas på en god uppslutning och en skön avslutning.